Беройско: Често задавани въпроси

С пускането си бирата “Беройско” предизвика голям интерес и много въпроси. Тук отговаряме на някои от по-интересните.

Беройско
 • Защо нашият бар се зае с направата?
  Защото обичаме бирата – да варим в домашни условия, да работим съвместно с пивоварни в направата на нови рецепти, да пием и да опитваме най-новото на българския и световния пазар.
 • Защо бирата се прави в малки независими пивоварни, а не в една конкретна местна голяма, която няма да споменаваме по име?
  Защото малките пивоварни са много по-гъвкави в изпълняването на подобни малки проекти, а въпросната голяма пивоварна от много години отказва да прави бира за отделни отбори. Ако някой ден се съгласят да поемат проекта, сме съгласни да им го преотстъпим.
 • Защо бирата се продава на определена цена, а не колкото най-масовата бира в магазина?
  Отговорът се съдържа във въпроса, но го чуваме често и явно ще се наложи да отговорим. “Беройско” се прави в една от малките независими пивоварни, една от последните такава, която прави качествен лагер. Бирата минава пълен период на ферментация и отлежаване, без да се забързва процесът, ползва се хмел и малц, а не заместители. Като качество на материалите не могат да се сравнят. Логично и като цена не може да се сравни нещо направено качествено в малки количества с един от най-масовите продукти на пазара. Отделно е бира с кауза и пари от всяка бутилка отиват в помощ на отбора. А справка от последните дни показва, че масовите бири започват да застигат “Беройско” по цена.
 • Защо отиват само 50 ст. от бутилка в отбора, а не повече?
  Идеята на каузата е да помогне на отбора, да накара хората да се сещат за него по-често, да говорят повече за него. Има много начини да помогнете на клуба, бирата е само един от тях.
 • Защо бирата е много тежка, много лека, прекалено ароматна, не достатъчно ароматна, прекалено горчива или прекалено блудкава.
  Тук няма как да отговорим, чухме противоположни мнения, които се изключват едно друго. “Беройско” светло го пуснахме през септември, съответно си поиграхме с рецептата – да е 5.5% алкохол и с повече хмел – нашата представа за есенен лагер, както самите ние бихме го пили. Пролетта планираме да пуснем по-лека лятна бира от серията “Беройско”, която да е по-лесна за пиене в летните дни.
 • Защо бирата я няма във всеки един магазин?
  Бирата може да се зареди от всеки обект, който има интерес. Като един лимитиран продукт, за сега бирата я има на определени места, но това я прави дори по-интересна.
 • Защо така, а не иначе?
  Защото ние го правим и никой не се захвана до сега. Ако някой може да се справи по-добре, може се включи или да му прехвърлим правата. Наздраве!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s