За нас

За да се свържете с нас, може да:

— Звъннете на телефон 088 990 3955

— Пишете на Фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/kolobar/

— Пишете на имейла ни zarabeerstz@gmail.com

— Или дойдете на място на адрес Стара Загора, М.М. Кусев 1.

И малко информация за нас:

Казвам се Станислав и съм един от основателите на бара. Цялото приключение започна в началото на 2017г. Бях завършил право, изкарах и 9 месеца стаж по програма за старт на кариерата, но бях сигурен, че не искам да се занимавам с това цял живот. С идеята да си почина от всичко, започнах работа в магазин за крафт бира “Beer Girls” – това че не бях момиче, не беше проблем да работя в място с такова име (само от време на време трябваше да обяснявам дали съм бирено момиче). Озовах се в един непознат свят, където всеки ден научавах нови неща. След няколко месеца единият от двамата съдружници реши да напусне начинанието и без много колебание изкупих неговия дял.

Вече с много повече свобода за действие, заедно с другия ми съдружник Еми, започнахме да работим по следващата стъпка – отваряне на бирен бар, където да може да се пие на място и да се взема бира за вкъщи. През март 2018 отворихме “Колобри на бирата”. Първите две години в бара бяха много щури, а плана за следващите е да е още по-забавно.

А за мен – обичам да чета – основно фентъзи и фантастика, но последно време разнообразявам с други жанрове. Карам колело почти всеки ден – много е удобно за връщане от работа във видимо нетрезво състояние, а и за доставки на бира по домовете. Варя домашна бира с променлив успех.

Еми е:
Основател
Рекламист
Фотограф – (кандидат)
Индивидуалист
Непукист

Най-новият член на екипа ни, който натрупа вече стабилен брой смени. Каза да измислим нещо за описанието му – грешка е да ни дава чак толкова свобода, но ще се научи с времето.

Петър, подобно на почти всеки друг, сам поиска (или са набута) да почне при нас. Не сме го карали насила, но няма да го пуснем лесно. Оказа се, че знае за бара и харесва различни стилове бира, най-вече вайс, така че обучението минава в повече пиене и по-малко теория, тъй като последната той вече си я знаеше.

В свободното си време бие хора – тренира нещо си, като вече не го питаме дали са го подредили така на тренировка или в някоя дискотека. Но го отчитаме като плюс, че имаме човек с по-здрави мускули зад бара – кеговете ги носи по два наведнъж, което спестява от нашата работа.

Фен е на “Берое” (както и ние) и е движещата сила за направата на “Беройско” пиво, като участва в направата на етикета и разработването на марката.

Всестранно развита личност е, като ползва бара да разпусне от основната си работа. Учудващо спокоен е – има по-голям шанс ние да ви набием, отколкото Петър. Пожелаваме му успех и да се забавлява още дълго с нас.

Здравейте! Казвам се Даяна, но за повечето съм Дани. Част от екипа съм от скоро и не съм и предполагала, че някога ще работя като барман. Това, че ходя на работа с удоволствие, дължа основно на колегите ми (страшни пичове), на бирата, както и на готините клиенти в бара, атмосферата и не на последно място – музиката.🍻 И още нещо за мен.. Студентка съм със специалност “Предучилищна и начална училищна педагогика” и много скоро завършвам висшето си образование..🥳 Запълвам свободното си време със срещи с приятели, разходки, забавления иии много усмивки!


Здравейте! Казвам се Димитър, по-известен като Митака, Метала и по други географски ширини като Малкия или Джимито, вече не си спомням истинското си име! Част съм от екипа почти от отварянето на бара. Наистина от самото начало се влюбих в това място, в колегите, бирите и обстановката!

Малко инфо за мен :). Изучавал съм живопис. Обичам музиката, свиря на китара. Обичам да пия и да се забавлявам. Като цяло съм малко палав!

А и да вметна нещо, по-горе споменах колегите повече сме като приятели!

П.П. Георги, Станислав обеща лятото да ни води на прасе!

Я съм Георги, но за повечето съм Жоро Варана. Във всеки един тийм има добро и лошо ченге, като в нашия, аз клоня по-скоро към второто. Смело мога да кажа, че обичам клиентите си /или поне 99% от тях/, но повече обичам правилата и добрата комуникация.
Обичам и Митака. И Слав и Влади обичам… понякога.
Сега нещо сериозно. Дипломиран актьор съм и работя по специалността, като често може да ме видите на сцената на ДТ “Гео Милев” гр. Стара Загора, а понякога и по телевизията.
Защо тогава работя тук ли?
Пари?
Не. Имам предвид, не че парите не са важни, но работя тук заради атмосферата – музиката, клиентите, обстановката, бирите… всичко това ми носи удоволствие от първата , до последната минута в този бар. Старая се да организирам събития /колкото и да не се получава понякога/, да давам идеи, защото бих искал барът да остане такъв какъвто е – единствен по рода си. Това е накратко за мен… май не беше много накратко.

П.П. Димитре, спри да пиеш, че не можем да ти смогнем!
П.П.2. Обичам и бакшишите… само казвам 🙂

Съвместна работа и проекти

Ако следите бара, много е вероятно да сте чули за Липичовете. Това е един проект на колегите ни Димитър и Георги, към който участва и Александър (фотограф и голям фен на бара. За повече информация за него кликнете ТУК).Към този момент имат издадена една хубава песен – линк към нея ТУК. В последствие издадоха още две, но не си струва да даваме линк към тях. А съвместната ни работа е издаването на бирено хумористично предаване БирЪ – линк към канала ни ТУК.

Вече не е част от екипа, върна се в родния си град. Благодарим за съвместната работа в периода 01.10.2019 до 01.01.2022 . Оставяме описанието.

Здравейте. Казвам се Владимира и съм от София. Причината да се преместя да живея в Стара Загора е един младеж, който ми завъртя главата преди време. Нямам висше образование или някакви специални таланти. Засега.

Работата в бар, като този за мен е нещо ново и различно, но благодарение на колеги, като тези по-горе, се справям добре и представете си, идвам с желание да работя и да се социализирам с хората, въпреки че изобщо не съм социална личност.

Всеки ден се уча на нови и интересни неща, свързани с любимата ми напитка – Бирата. Обожавам я. Особено с приятна компания, каквито са нашите колеги, клиенти и роднини, познати и непознати, извънземни и митични същества. Изтече ми времето, засега това е от мен. Останалото на по бира в бара. Наздраве!