В Гората

Кузи лига „В Гората“

Здравейте, приятели! С радост ви каним да дойдете на най-новото ни събитие, което се надяваме да се превърне в цяла куиз лига, благодарение на вас, на едно от най-прекрасните места на света – парк „Митрополит Методи Кусев“ (познат още като Аязмото), в заведението „В Гората – хапване и пийване“.
Заведението разполага с пространство за около 55 души, перфектно отоплено за предстоящите есенни и зимни температури, но дори някой да чувства лек хлад, домакините ни са предвидили и това, като са осигурили леки топли одеяла. Заведението има прекрасна гледка към гората и игрищата за бадминтон и се намира в непосредствена близост до паркинга на зоологическата градина. Препоръчителната бройка на хората в един отбор е между трима и пет състезатели, но дори да сте повече, заповядайте, ние ще измислим как да ви нагласим.
Сега, да кажем няколко думи за формата. Този формат, събран в този си вариант ще дебютира на старозагорската куиз сцена, като дори сме създали цял нов кръг специално за вас. Въпросите и загадките ще са разпределени в 5 кръга.
Първи кръг – „Стани весел!“, ще представлява нов прочит на една много популярна телевизионна игра – първите 5 въпроса ще са с по 3 възможни отговора, следващите 5 – с по 4 възможни отговора, а последните 5 – отворени. Ще имате право да ползвате жокер „Обади се на водещия“ на един от първите 10 въпроса, при който куиз мастърът ще дойде до масата ви и лично ще премахне един от грешните отговори. Ако обаче не използвате жокера си и успеете да отговорите вярно и на 15-те въпроса в този кръг, ще спечелите табла шотове от нас.
Вторият кръг е познатият ви до болка и от други формати и заведения – „Видя ли това?“. В него ще ви прожектираме на телевизорите в заведението 10 визуални загадки – може да са снимки, кратки клипчета или нещо друго и ще задаваме различни въпроси за това, което сте наблюдавали.
Третият кръг е любимият на нас и на вас „Кой съм аз?“ – ще търсим нещо или някого, без ограничения, като ви даваме насочващи жокери за това/този, което/когото търсим. Имате право на едно грешно предположение на загадка. Отговарянето ще става като вдигнете ръка, изчакате куиз мастъра да дойде до масата ви и му го нашепнете, така че да не ви чуят останалите отбори. Ако дадете правилен отговор на загадката на първи жокер, печелите 3 точки, ако познаете на втори жокер – 2 точки, на трети жокер – 1 точка, а ако се забавите прекалено много или дадете 2 грешни предположения – 0 точки от съответната загадка. Имате право на едно предположение на жокер, тоест, ако дадете грешно предположение на първият жокер, ще трябва да изчакате поне до втория жокер, за да предположите нещо отново.
Четвъртият кръг е също толкова познат – „Тази песен я знам!“ – ще чуете откъси от 10 музикални творби, като вашата цел е да познаете песента и изпълнителят за 2 точки. Ако познаете само едно от двете търсени неща, ще спечелите 1 точка. Не държим чак толкова на правописа, нито пък на езика, на който ще ни отговорите. Тоест, ако песента, например, е на Scorpions – You and I, а вие напишете „Скорпиънс – Ти и аз“ или пък дори „Скорпионите“, пак ще приемем отговорът ви за верен.
И стигаме до последния, пети кръг, „Яйцето или Пилето?“ – ще ви дадем 5 двойки събития, а вие трябва да отгатнете кое от двете във всяка двойка се е случило хронологично по-рано. Тук точките, които ще спечелите или изгубите ги определяте самите вие, защото ще ги залагате от вашия актив. Имате право да заложите до 2 точки на това кое събитие от двойката е предхождащото и до 1 точка на конкретната година, през която се е случило. Коефициентът на познато събитие е х2, а този на позната точна година е х3. Тоест, ако сте познали, че Христо Стоичков е роден преди Димитър Бербатов и сте заложили 2 точки – печелите 4 точки. А ако сте заложили допълнително 1 точка, че е роден през 1966-та година, печелите 3 точки. Тоест, от 1 въпрос по време на този кръг може да спечелите максимално 7 точки, ако сте заложили 3, или да сте на +4. От целия кръг може да изгубите максимално 15 точки от досегашния си резултат, или да надградите до цели 20 отгоре. Това е важно не само за победата в съответното състезание, но и за класирането в цялата лига.
С домакините ни от „В Гората – хапване и пийване“ решихме да осигуряваме като за начало наградите на победителите и победените в куизовете ни, но също така имаме идеята, да водим и класиране за целия сезон, като накрая на сезона ще има доста по-големи награди. Ако междувременно и други хора или бизнеси желаят да спонсорират тази ни идея, винаги може да ни потърсят, като ние обещаваме да ги представим по най-добрият за тях начин.
Първото издание на Куиз лига „В Гората“ ще е на 16-ти ноември 2023 (четвъртък), от 19:30. Събитията ще са с продължителност около 2 часа, затова ще ви помолим да идвате навреме. Резервации може да правите на посочените телефони в страниците на QuizzVa и на В Гората – хапване и пийване. За целта ще ни трябва име на отбор и брой души в отбора. Входната такса за участие на един състезател е 6 лв. с включен ДДС, които ще се начисляват към сметката ви.